Nieuws

 


Voor het laatste nieuws kunt u doorklikken naar onze meest recente nieuwsbrieven:

 
 
DANIËL LOHUES 'AOLDER MAAR WIEZER, ALLES WEER NEIJ.'
23 feb 2018 - Zijn theatertour Vlier is net van start gegaan, de gelijknamige plaat verschijnt eind volgende week. En Daniël Lohues heeft het volop naar de zin. Sterker nog, op deze dag in februari waarop de muzikant, liedjesschrijver, producent en columnist zijn 47ste verjaardag viert, onthult hij dat het beter dan oké gaat: 'Ik heb het nog nooit zo fijn gehad.' In een interview met Peter van der Heide citeert hij een van zijn liedjes:
 
Harder as iezer
Vrij as ’n kreije
Aolder mar wiezer
Alles weer neij
 
Lees hier het interview met Daniël Lohues. Hij komt op dinsdag 8 mei met Vlier naar Theater De Beun. Kaarten bestellen kan hier.
 


COLLECTIEF EXPLOSIEF AFGELAST
13 feb 2018 -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot onze spijt is het optreden van de band Collectief Explosief met zangeres Maya Link op zondag 8 april afgelast wegens een dubbele boeking. De mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen persoonlijk bericht. Ze krijgen hun geld natuurlijk terug. 

ZET OREN EN OGEN OPEN: KARSU!
12 feb 2018 - Met haar Turkse wortels stevig in de Hollandse klei laat ze horen dat ze van heel wat muzikale markten thuis is. Begonnen als klassiek pianiste ontdekte ze later de jazz, pop en Turkse muziek. Met strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas gaat ze je opnieuw verrassen. Karsu’s grote voorbeeld is Ahmet Ertegün, een Turks-Amerikaanse zakenman en een van de oprichters van Atlantic Records. Geen wonder dus dat haar voorstelling die naam draagt: Plays Atlantic Records. Klik op onderstaande foto, zet oren en ogen wijd open en laat je meenemen door Karsu in de officiële trailer, opgenomen tijdens de voorstelling. Lees hier ook het interview dat ze gaf aan CJP.
 
Op 21 april in Theater De Beun. Kaarten bestellen kan hier.
 


KARSU VAN START GEGAAN
27 jan 2018 -  
 
Karsu is begonnen met de try-outs van haar voorstelling Karsu plays Atlantic Records. Op 21 april staat ze daarmee in Theater De Beun. Ze speelt een ode aan deze Ahmet Ertegün, oprichter van Atlantic Records. De voorstelling is een muzikale zoektocht naar haar grote grensoverschrijdende inspirator. ‘Ahmet stapte over grenzen heen, ik doe dat ook graag, en ik hoop dat ik mensen die komen kijken daar ook mee kan inspireren,' zegt ze daarover. Tegelijkertijd is de voorstelling ook gewoon een fijne avond boordevol muziek.' 
 
Hier meer over de voorstelling, ook scènefoto's!
 
Er is ook een filmpje van de generale repetitie. Dat kun je hier bekijken. In het Psychologie Magazine stond een leuk stukje over Karsu. Lees het hier.
 
Kaarten bestellen kan hier.

LOVENDE KRITIEKEN VOOR 'MA'
16 jan 2018 - Onlangs zijn de eerste try-outs geweest van de voorstelling Ma met Eric Corton, die op 18 maart naar Theater De Beun komt. De reacties van de bezoekers waren lovend. Een greep eruit: ‘Indrukwekkend, een bezoek waard’ (Peter Middelkoop), ‘Meesterlijk, ben er stil van’ (Judith Bakker), ‘Je wordt direct meegezogen ... heel herkenbaar voor mantelzorgers en geliefden van dementerenden’ (Jenny van Gompel), ‘Eric Corton is geweldig’ (Petra de Goeij).
 
De fotowedstrijd over het thema Alzheimer is inmiddels afgesloten. De winnende foto’s – voor elke provincie één – zullen op 18 maart allemaal in het theater te zien zijn. Als ze daar passen, tenminste. In elk geval zullen we de winnende foto van Noord-Holland en de mooiste andere foto’s een plekje geven. Het AD publiceerde onlangs een mooi stuk over deze tentoonstelling. Dat is hier nog te lezen.
 

 
Eric Corton (hiernaast te midden van de winnende foto's) heeft inmiddels aan verschillende tijdschriften interviews gegeven naar aanleiding van deze voorstelling. Stuk voor stuk zeer de moeite waard! We hebben ze hier voor u op een rijtje gezet:
 
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. U kunt ze hier bestellen.

RENÉ VAN KOOTEN START TOURNEE MET NIEUWE SINGLE
15 jan 2018 -
 
René van Kooten en zijn band Shifting Daylight hebben onlangs hun nieuwe single Fireflies gereleased. Deze lancering geldt tevens als kick-off van hun tournee die binnenkort van start gaat. Fireflies is nu te beluisteren via Spotify, ITunes, Apple Music, Deezer en Youtube. Shifting Daylight bestaat naast acteur en zanger Van Kooten uit gitarist Bram Bol en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij.

“Fireflies gaat erover dat je je soms pas realiseert hoe belangrijk een persoon is als je ver weg bent van diegene. Het nummer is typerend voor wat we willen met Shifting Daylight: gelaagde sfeervolle muziek en gevarieerd gebruik van veel verschillende instrumenten,” aldus Van Kooten.

Met het theaterconcert Something So Real reist de band van 1 februari t/m 25 mei langs de Nederlandse theaters. De groep heeft het afgelopen seizoen een korte reeks voorstellingen gespeeld in kleinere zalen. Dit beviel zo goed dat in 2018 een volledige tournee van veertig voorstellingen volgt.

Het concert bestaat uit bekende en onbekende liedjes, die door Van Kooten aan elkaar worden gepraat met persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen over zijn leven en zijn carrière. Er passeren nummers uit musicals de revue, zoals Hair en Jesus Christ Superstar, covers van bewonderde artiesten (o.a. The Police, Don Henley) en eigen werk, waaronder ook de nieuwe single Fireflies. Hierbij spelen onderwerpen als verlies, geboorte, ouder worden, liefde en verwachtingen een belangrijke rol. In deze voorstelling verbindt René zijn ervaringen in de musicalwereld door middel van treffende, soms grappige anekdotes met het jarenlang spelen in bands en het schrijven van zijn eigen liedjes.
 
René van Kooten en Shifting Daylight treden op zaterdag 3 maart op in Theater De Beun in Heiloo. Kaarten kosten € 18 en zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl
 

LUISTER NAAR KARSU
15 jan 2018 - Het duurt nog een tijdje voordat ze in Heiloo is (zaterdag 21 april, 20.15 uur), maar ze staat toch al regelmatig in de schijnwerpers. Een live optreden in Met het oog op morgen, te gast bij NPO Soul & Jazz, interviews in diverse tijdschriften. De interviews komen nog (Psychologie Magazine, januari; Zin, 11 januari; Opzij, februari), maar van de radioprogramma's hebben we al opnames. Klik hier voor Soul & Jazz of bekijk hieronder de beelden van Met het oog op morgen
 

Er volgt dus nog meer informatie. Hou onze website en ons Facebook-account in de gaten! 
 
Op deze pagina vind je de trailer van de voorstelling die ze op 21 april in De Beun geeft.
Kaarten bestellen kan hier.
 

LYKELE MUUS OVER 'DANSEN MET DE VIJAND'
3 jan 2018 - In onderstaand filmpje gaat Lykele Muus in op de morele dilemma's van dansen met de vijand. Roosje Glaser overleefde de oorlog door te dansen met SS'ers. Was dat fout? Na de oorlog zweeg ze hierover. Was dat fout? Dansen met de vijand is een heel bijzondere voorstelling - niet voor niets bekroond als Beste Kleine Musical en bejubeld door vakpers en publiek. De reprise, met Valérie van Gorp en Lykele Muus in de hoofdrollen, is op 4 april te zien in Theater De Beun. Voorafgaand daaraan, om 19.30 uur, is er een inleiding door Paul Glaser, neef van Roosje en schrijver van het boek waarop de musical is gebaseerd. Kaarten kopen kan hier
 


NIEUWE PROGRAMMA LOHUES HEET 'VLIER'
19 dec 2017 - Het nieuwe programma van Daniël Lohues heet Vlier. Waar hij zijn inspiratie bij vorige theatertournees en platen soms opdeed in Amerika, heeft hij zich dit keer bewust alleen laten inspireren door mensen, dingen en verhalen dicht bij huis. Een troostlied voor een vriend wiens vader erg ziek was, een lied over Widukind de Hertog der Saksen, een nummer over een vogeltje dat niet meer kan vliegen, en ook ‘de dag van vandaag’ wordt aangesneden. Een liedverzameling over het leven op een dorp, en hoe dat zich verhoudt tot de wijde wereld. De winnaar van o.m. een Zilveren Harp, een Edison en de Annie M.G. Schmidtprijs toert in 2018 als een hedendaagse minstreel door het land. Op 8 mei is hij in Theater De Beun. Lees hier meer over de voorstelling of bestel hier kaarten. 
 


RENÉ VAN KOOTEN KONDIGT SHIFTING DAYLIGHT AAN
8 nov 2017 - We moeten nog geduld hebben tot 3 maart, maar dan worden we ook beloond met prachtige muziek. Hier kondigt René van Kooten zijn optreden met Shifting Daylight zelf aan:
 

 
Shifting Daylight omvat behalve René van Kooten ook Bram Bol en Ingmar Spaaij. René zelf is ook bekend als zanger/acteur in musicals als Aida, Beauty and the Beast, Les Misérables, Jersey Boys en Zorro, en van TV (The Passion 2013, Beste Zangers 2013). 
 
Maar hoe komt een succesvolle musicalacteur ertoe om langs kleine theaters te gaan reizen? Waarom heet zijn band Shifting Daylight? En zijn voorstelling Something so Real? Wat vind René zelf het mooiste nummer dat ze spelen? Deze en andere vragen beantwoordt hij in dit interview. Voor een paar sfeervolle scènefoto's (gemaakt door Bas Meinema), klik hier

Vriend worden
Steunpilaar wordenRealisatie: Muismedia | Design: Kaandorp Communicatie